El departament del xèrif ha posat en marxa diverses línies d’atenció telefònica per facilitar la localització de familiars i coneguts desapareguts.

Mentrestant, els forenses treballen en la identificació dels cadàvers localitzats fins ara i dos equips especialitzats en antropologia col·laboren per resoldre els casos més complicats. Per això no es descarten les proves d’ADN.

TRUMP

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha declarat aquest dilluns l’estat de desastre a Califòrnia i ha ordenat ajuda federal per combatre els incendis forestals més destructius de la història de l’estat.

“Acabo d’aprovar una sol·licitud per a una declaració de desastre total per a l’estat de Califòrnia. Volia respondre ràpidament per alleujar una mica l’increïble patiment. Estic amb vosaltres”, ha assenyalat el mandatari a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

Segons ha informat la Casa Blanca en un comunicat, la declaració posa fons federals a disposició de les persones afectades als comtats de Butte, Los Angeles i Ventura.

“L’assistència pot incloure subvencions per a habitatges temporals i reparacions d’habitatges, préstecs a baix cost per cobrir pèrdues de propietats no-assegurades i altres programes per ajudar tant les persones com els propietaris de negocis a recuperar-se dels efectes del desastre”, ha assenyalat la Casa Blanca.