El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que està previst que es renovi la setmana que ve compta amb 20 membres. Durant aquests dies, el PSOE està tancant les seves propostes i manegen el nom de sis candidats, que se sumen a cinc que ja es coneixen. El PP proposarà els altres nou.

Els socialistes aposten per diversos jutges de diferents llocs d’Espanya que s’han d’elegir abans del 22 de novembre.

Es tracta de la presidenta de l’Audiència Provincial de Navarra, Esther Erice, de jutgesses i Jutges per a la Democràcia (JJpD); el titular del Jutjat Contenciós Admnistrativo 3 de Bilbao, Diego Íñiguez, i els magistrats de la Sala Contenciosa del Tribunal Suprem Àngel Ramón Arozamena i José María del Riego.

També figuren el jutge que va portar a Europa la Llei Hipotecària, José María Fernández-Seijo, i la magistrada Inmaculada Montalbán, que és membre de la Sala del Contenciós-Administratiu de Granada.

Aquests se sumarien als magistrats els noms dels quals ja han estat registrats: el jutge de l’Audiència Nacional José Ricardo de Prada; la catedràtica Carmen Sáez; el lletrat de l’administració de Justícia Luis Martín Contreras; la fiscal Pilar Fernández, i l’advocat Bernando Fernández (PSOE).

El president de la Sala Segona del Tribunal Suprem, el conservador Manuel Marchena, serà el nou president del Consell General del Poder Judicial, segons han pactat PSOE i PP.