La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha retret aquest dijous al líder d’ERC, Oriol Junqueras, que des de la presó de Lledoners (Barcelona) no ha respost quatre cartes de l’expresident Carles Puigdemont.

En una entrevista d’El Món, preguntada per si no hi ha comunicació entre tots dos, ha afirmat que “hi ha comunicació unidireccional”.

“Puigdemont ha escrit quatre cartes al vicepresident Junqueras i també li va enviar un llibre dedicat sense resposta. Per tant, sí que el vicepresident Junqueras té informació del president Puigdemont”, ha dit.

Aquesta nova crisi entre JxCat i ERC -que comparteixen el Govern- s’ha fet pública també a través del compte oficial del Govern a Twitter que ha publicat un apunt recollint el titular de l’entrevista: “Puigdemont ha enviat quatre cartes a Junqueras sense resposta “.

PONTS

La consellera ha sostingut que fa un any que estan refent ponts, amb la dificultat de situar “a tots els actors a la mateixa sala”, però ha destacat el paper de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que es troba a Suïssa.

Preguntada per fins a quin punt els interessos partidistes i electoralistes marquen la incomunicació entre els dos líders i com afecten al funcionament de l’Executiu català, ha negat que JxCat faci partidisme.

“L’objectiu de JxCat no és anar a guanyar eleccions autonòmiques, sinó aprofitar totes les eines que tinguem per fer efectiva de veritat la independència de Catalunya”, ha subratllat.

Ha tornat a demanar llistes unitàries a les eleccions, i “quan arribi la independència, ja es refarà l’espai polític”, perquè considera evident que hi ha d’haver partits amb ideologies diferents.

Preguntada per la reunió que el president del Parlament, Roger Torrent, va tenir amb representants dels grups per cridar-los a l’ordre després dels moments de tensió viscuts durant els plens amb al·lusions personals, ha dit que Torrent “hauria de haver-ho fet abans”.