Dos aeroports espanyols (Barcelona-El Prat i Palma de Mallorca) a més del centre de control de Barcelona i el de Madrid se situen en els vint aeròdroms europeus amb més retards durant el passat mes d’octubre en un mes en què les demores totals per gestió del flux de trànsit aeri (ATFM per les seves sigles en anglès) van augmentar un 34,8% en comparació amb octubre de 2017, segons dades d’Eurocontrol.

L’aeroport de Barcelona-el Prat es col·loca en la setena posició en la llista de les instal·lacions amb més retards en el mes d’octubre, mentre que el de Palma de Mallorca ocupa la catorzena posició. Per la seva banda el Centre de Control Aeri de Barcelona (ACC) va ocupar la cinquena posició i el de Madrid la tretzena.

Els retards ATFM en ruta es van incrementar en un 50,3%, mentre que els registrats en els aeroports van créixer un 11,2%. La mitjana de vols diaris amb un retard en ruta d’almenys 15 minuts es van incrementar un 93,1% respecte a l’octubre del passat any, segons Eurocontrol.

Segons l’agència europea per a la seguretat de la navegació aèria, el tràfic a l’octubre d’aquest any s’ha incrementat en un 4,1% en comparació amb octubre de 2017, en línia amb les previsions.