La família de la soprano Montserrat Caballé dóna l’últim adéu aquest dissabte a les 13 hores a l’artista, que va morir el passat 6 d’octubre, amb el suport del Gran Teatre del Liceu, amb un Rèquiem a la Catedral de Barcelona.

Presideix l’acte el cardenal arquebisbe de Barcelona Juan José Omella, i compta amb la presència dels ministres de Cultura i Política Territorial, José Guirao i Meritxell Batet, i la consellera de Cultura, Laura Borràs.

L’acte ha obert portes a les 12.30 hores perquè el públic accedeixi al recinte, i a les 13 hores Omella entra acompanyat del degà de la Catedral, Josep Ramon Pérez, i del Canonge, Josep Serra.

També hi  han assistit altres personalitats polítiques al rèquiem: el vicepresident primer de la mesa del Parlament, Josep Costa; la secretària general de Cultura, Dolors Portús; la directora de l’Inaem, Amaya de Miguel; la portaveu del PP i diputada Dolors Montserrat, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó.

El memorial ha comptat amb les veus de Ainhoa Arteta, Anna Larsson, Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov per a la interpretació del ‘Rèquiem’, de Giuseppe Verdi, en la qual també han intervingut l’Orquestra i el Cor del Liceu dirigits per Josep Pons.

Els que han seguit la cerimònia des de la Catedral havien adquirit prèviament i de forma gratuïta una entrada a través del web del teatre líric o en les seves taquilles des del 12 de novembre.