La família del compositor català Enric Escudé-Cofiner ha rescatat la ‘Oda Simfònica a García Lorca’ del compositor que només va sonar un cop el 1937 a Barcelona i mai va tornar a interpretar-se, segons un comunicat de la Societat General d’Autors i Editors(Sgae) a Catalunya.

La peça del compositor ha tornat a sonar gràcies a la interpretació del jove pianista Carles Marigó a la Sgae, on s’ha gravat aquesta peça.

L’afusellament durant els primers mesos de la Guerra Civil del poeta granadí va inspirar l’obra a Enrique Escudé-Cofiner, qui va concebre una peça en el seu honor i que només es va escoltar un cop a Barcelona.

Una de les filles del músic Isabel Escudé ha detallat que aquesta oda simfònica és una peça de joventut del seu pare, “creada en els moments més complicats de la història d’Espanya en el segle XX i que posteriorment amb destresa creativa va transformar en una partitura anomenada ‘Imatges d’Espanya'”.

Amb la col·laboració de l’Sgae, s’editarà un disc llibre que inclourà altres temes musicals com ‘Intermezzo’, ‘Juliol’ i els tangos ‘Poncho’ i ‘Passió Tango’, així com fotografies de l’autor i una àmplia ressenya de la trajectòria creativa del compositor.